Over ons

Wie zijn wij?

Over ons

Sinds 1956 bestaat Camping De Bosrand en wordt nog steeds gerund door dezelfde familie. In 2016 hebben wij uitbundig ons 60-jarig jubileum gevierd met al onze gasten. Wij dat zijn: Wilma en Toni Caddeo-Nelissen en Bianca en Jos Vaes-Nelissen. Wij namen het bedrijf over vanaf 1993 van onze ouders. Wellicht brengt de toekomst nog een generatie voort uit onze (gezamelijk) 7 kinderen.

Historie

Sinds ongeveer 1955 was er op deze plek al enige bedrijvigheid m.b.t. toerisme. Mina Nelissen-Werelds (al vroeg weduwe geworden), besloot met haar twee zoons dat kersenplukkers wel een tentje in haar boomgaard mochten zetten. Daar kwamen zo af en toe wat jonge mensen uit het noorden bij die met de fiets of brommer op vakantie waren. De twee zoons besloten dit 'af en toe een tentje' uit te breiden en een soort kampeerterrein af te bakenen (zonder koeien). Vanaf 1956 was het een feit, Gaspard en Jef Nelissen, later met hun echtgenotes Els en Nettie, begonnen Camping de Bosrand. Langzaamaan breidde men de camping uit met echte waslokalen, receptie, kantine en winkel. Sinds de jaren negentig runnen de dochters van Jef, Wilma en Bianca met hun echtgenoten Toni en Jos dit mooie familiebedrijf.

over-ons-img-1922

Aankoop van de boerderij

1922
In 1922 heeft familie Nelissen-Werelds zich hier op deze locatie gevestigd en heeft men het woonhuis op nummer 2 gebouwd. Ze hadden een kleine boerderij met enkele koeien, varkens, kippen en hoogstam fruit bomen.

over-ons-img1

Mina Nelissen-Werelds

Augustus 1952
Mina Nelissen-Werelds
over-ons-img2

Kersen plukken in de wei

juli 1955
Vòòr het begon in de wei van de boerderij met zonen Gaspard en Jef Nelissen (oprichters Camping De Bosrand), Kersen plukken.
over-ons-img3

Voor het eerst kamperen!

Juli 1956
En Kersen plukken werd Kamperen. Voor het eerst in 1956
over-ons-img4

Tijd voor het echte werk

Augustus 1964
Er kwam een winkeltje, terrasje……Kortom…..een bedrijf was geboren!
over-ons-img5

Een serieuze camping

Jaren 60 & 70
Vanaf die tijd, jaren 60,70 ,80, breidde men uit, alle weitjes waar eerst koeien liepen, werden camping. Er kwamen waslokalen, een speeltuin, kantine, kantoor.
over-ons-img6

Nieuwe entree met receptie

April 1997
Van een klein kantoortje naar een brede entree met receptie in 1997.
over-ons-img-chalets

Bouw eerste chalets

Februari 2013
In februari 2013 breidt Camping De Bosrand uit door het plaatsen van drie chalets. Gasten konden nu naast kamperen, ook een chaletje huren om hun vakantie in door te brengen. In 2016 en in 2017 zijn de volgende twee chalets erbij geplaatst.
over-ons-img7

60 jarig jubileum

Juli 2016
Ons 60-jarig jubileumfeest met als hoogtepunt het aansnijden van een heuse Limburgse reuzenvlaai door Burgemeester Akkermans van de Gemeente Eijsden-Margraten
over-ons-img-tenten

Nog meer huurmogelijkheden

April 2017
Door groeiende vraag naar huurmogelijkheden, worden er in april 2017 twee boswachterstenten geplaatst. Luxe gemeubileerde tenten met het mooiste uitzicht van de hele camping!
over-ons-img9

De Bosrand blijft innoveren

April 2018
Het oudste gebouw van de camping, het toiletgebouw op het benedenterrein, onderging in 2018 een flinke renovatie. Het resultaat mag er zijn!
over-ons-img-2022

Renovatie van gebouw 1

Begin 2022
Gebouw 1 is begin 2022 voorzien van een afdak van Corten staal met een Sedum (groene) dakbedekking.
over-ons-img10

De huidige situatie

Een frisse en moderne aanblik! Camping en Eetcafè De Bosrand nu!

Camping de Bosrand is een gezellige gezinscamping waar iedereen zich thuis zal voelen!